Tovább a tartalomhoz
6500 Baja, Mártonszállási út 81. ugyfel@bajaviz.hu +36 79 998 606
Hibabejelentés: +36 79 998 606

Vízmérő leolvasási rendszer változása

A BAJAVÍZ Kft. értesíti a Tisztelt Fogyasztókat, hogy 2021. június 1-jétől a gyakori panaszok miatt új vízmérő leolvasási rendszert vezetett be.

Legfontosabb változtatás, hogy ezentúl - a törvényi előírásnak megfelelően - évente egy leolvasás történik, amikor a vízmérő óráról fényképfelvétel is készül. A leolvasási időszakban emiatt a Fogyasztónak nincs lehetősége diktálásra sem a leolvasó, sem az ügyfélszolgálat felé. Ha a leolvasó nem jut be az ingatlanra, minden esetben értesítőt hagy. Ennek alapján lehetőség van a leolvasás megfelelő időpontjának egyeztetésére is.

Az új leolvasó rendszer bevezetésével elkerülhetők lesznek a becslésen alapuló túlszámlázások, a Fogyasztók a valós mérőállások alapján kapnak évi egyszeri elszámoló számlát. A közbenső, átlagszámlák rendje nem változik, a számlarészletezőben jelzett időszakokban a diktálás lehetősége továbbra is megmarad.

A leolvasás mind a Fogyasztó, mind a Szolgáltató közös érdeke, a korrekt elszámolás alapja. Ezért kérjük, hogy segítsék elő leolvasó kollégáink munkáját, tegyék lehetővé az ingatlanra történő bejutást!

2021.06.02.