Tovább a tartalomhoz
6500 Baja, Mártonszállási út 81. ugyfel@bajaviz.hu +36 79 998 606
Hibabejelentés: +36 79 998 606

Cégtörténet

A Bajavíz Kft. 1993. április 1-jén alakult meg a korábbi Dél-Bács-Kiskun Megyei Vízmű Vállalat Bajai Üzemmérnökségéből.

A társaság három város, Baja, Bácsalmás és Mélykút, valamint további 23 település vízellátását biztosítja.

Az ivóvíz beszerzése Baján partiszűrésű, az üzemterület többi részén mélyfúrású kutakból történik. Víztisztítási technológia mindegyik vízműnél van, ami összesen 26 település vízellátását biztosítja.

A víztisztítók művek vastalanító, ammónia és arzénmentesító tisztítási fokozattal rendelkeznek. A vízelosztás általában egyedi, de a társaság működési területén van egy úgynevezett kistérségi vízmű közös vízellátó rendszer, ami 6 települést lát el, ezenkívül még négy helyen van 2-2 települést ellátó közös vízellátó rendszer.

Víztisztító

A víztisztító technológiák tisztítási hatásfokának növelése egy kivétellel a KEOP Ivóvízminőség-javító Projektek keretében elkészültek.

Szennyvízcsatorna-hálózat és szennyvíztisztítás jelenleg 3 városban és további 6 településen van. A csatornahálózatok elválasztott gravitációs rendszerűek, a szennyvíz átemelőkön keresztül jut el a tisztító telepekre. Baján folyamatos biológia, a többi településen SBR-rendszerű telep működik. Befejeződtek a 2000 lakosegyenérték feletti települések szennyvízcsatorna építési beruházásai. Jelenleg két településen van még folyamatban szennyvízcsatorna beruházás.