Vízmérő leolvasási rendszer változása.

A BAJAVÍZ Kft. értesíti a Tisztelt Fogyasztókat, hogy 2021. június 1-jétől a gyakori panaszok miatt új vízmérő leolvasási rendszert vezetett be.

BajaVíz · 2021 June 02

Legfontosabb változtatás, hogy ezentúl – a törvényi előírásnak megfelelően – évente egy leolvasás történik, amikor a vízmérő óráról fényképfelvétel is készül. A leolvasási időszakban emiatt a Fogyasztónak nincs lehetősége diktálásra sem a leolvasó, sem az ügyfélszolgálat felé. Ha a leolvasó nem jut be az ingatlanra, minden esetben értesítőt hagy. Ennek alapján lehetőség van a leolvasás megfelelő időpontjának egyeztetésére is.

Az új leolvasó rendszer bevezetésével elkerülhetők lesznek a becslésen alapuló túlszámlázások, a Fogyasztók a valós mérőállások alapján kapnak évi egyszeri elszámoló számlát. A közbenső, átlagszámlák rendje nem változik, a számlarészletezőben jelzett időszakokban a diktálás lehetősége továbbra is megmarad.

A leolvasás mind a Fogyasztó, mind a Szolgáltató közös érdeke, a korrekt elszámolás alapja. Ezért kérjük, hogy segítsék elő leolvasó kollégáink munkáját, tegyék lehetővé az ingatlanra történő bejutást!

Rövidesen elkészül a BAJAVÍZ Kft. korszerű ügyfélportálja is. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy Fogyasztóink egyszerűbb ügyeiket interneten keresztül, várakozás nélkül intézzék:

  • mérőállás bejelentés
  • ·         átlagszámlákban elszámolt vízmennyiség beállítása
  • ·         korábbi számlák megtekintése, letöltése
  • ·         elektronikus számla igénylése
  • ·         bankkártyás fizetés