Rendkívüli szabályok

a koronavírus járvány megelőzése érdekében alkalmazandó azonnali intézkedésekről

BajaVíz · 2020 March 10


a koronavírus járvány megelőzése érdekében alkalmazandó azonnali intézkedésekről


A BAJAVÍZ Kft. az ivóvíz közszolgáltatás folyamatos biztosítása, a munkavállalók betegség miatti kiesésének megakadályozása, csökkentése érdekében kiemelten figyelemmel kíséri és betartja a koronavírus járványra, annak megelőzésére vonatkozó hatósági közléseket és intézkedéseket, valamint Nemzeti Népegészségügyi Központ által kidolgozott útmutatóban foglalt ajánlásokat.


Ezek figyelembevételével 2020. március 9-től visszavonásig az alábbi rendelkezések lépnek életbe.


Utasítások, intézkedések folyamatos figyelemmel kísérése


1.      A BAJAVÍZ Kft. vezetése folyamatosan figyelemmel kíséri a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs, valamint más hatóságok utasításait, intézkedéseit, az ágazatra vonatkozó külön utasításokat és irányelveket. A közszolgáltatás ellátását ezeknek megfelelően végzi és szervezi.


Üzemi területre történő belépés korlátozása


2.      A BAJAVÍZ Kft. által üzemeltetett kutak védőterületére, ivóvíztisztító telepekre, víztárolókba kizárólag a BAJAVÍZ Kft. feljogosított alkalmazottjai és a hatóságok képviselői léphetnek be.


3.      A fenti területekre tilos iskolai csoportok, látogatók, hozzátartozók belépése.

 

4.      A vízmű technológiai berendezéseit szervizelő, karbantartó külső vállalkozók csakis indokolt esetben, az ivóvíz-ágazat vezető külön engedélyével léphetnek be a telephelyekre, a személyes higiéniára vonatkozó előírások betartásával.

Az ivóvíz-ágazat vezető jogosult, víztér megközelítése esetén köteles a belépés további, egyedi feltételeit megszabni: egyszer használatos PP overáll és szájmaszk használata, csizma fertőtlenítés.

 

5.      Vízmű létesítmény területén, szerkezetén saját berendezést üzemeltető cégek képviselői, megbízott alvállalkozói kizárólag hibaelhárítás miatt, ivóvíz-ágazat vezető külön engedélyével léphetnek be a létesítmények területére.

Tervezett munka jelen időszakban nem végezhető.

A hibaelhárítást végző személyzet érvényes egészségügyi kiskönyvét köteles magával hozni és minden esetben bemutatni. Fertőtlenítőszeres kézmosás a belépés előtt kötelező. Az ivóvíz-ágazat vezető jogosult, víztér megközelítése esetén köteles a belépés további, egyedi feltételeit megszabni: egyszer használatos PP overáll és szájmaszk használata, csizma fertőtlenítés.


6.      A külső partnereket a 4. és 5. pontban foglaltakról írásban értesíteni kell, azzal, hogy az előírt védőfelszereléseket a belépni szándékozóknak maguknak kell biztosítaniuk.


Ügyfélszolgálat működése, személyes konzultációk, értekezletek


7.      Az ügyfélszolgálaton a személyes ügyfélfogadás külön utasítás esetén megszűnik. A telefonos és internetes ügyintézés ebben az esetben 8–14 óra között, szerdánként 8–20 óra között történik.

 

8.      A tervezőkkel, ügyfelekkel folytatott, valamint más személyes tárgyalásokat a munkavállalói állomány védelme érdekében korlátozni kell. A személyes ügyfélszolgálat megszüntetésével egyidejűleg a személyes konzultációs lehetőség megszűnik.